All for Joomla The Word of Web Design

Kadınlara Özel Umre Turu

 

Umre turlarına katılmayı planlayan fakat yanında herhangi bir erkek yakını olmayan bayanlar, “Yanımda bir mahrem olmadan Umre’ye gidebilir miyim?” sorusunun yanıtını aramaktadır. Umre ibadetini yerine getirmek isteyen bayanlar, kadınlara özel tur vasıtasıyla kutsal topraklara gidebilirler.


Kutsal toprakları görmek, her Müslüman’ın hayalinde olan ve gerçekleştirmek istediği görevlerden biridir. Müminler, Hac ibadeti veya Umre turlarıyla kutsal toprakları ziyaret ederler. Her yıl milyonlarca Müslüman, Umre turları vasıtasıyla Kabe-i Muazzama çevresinde tavaf eder, namaz kılar, Kuran-ı Kerim okuyup dua eder. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda Umre Turu’nun olanakları da değişmektedir. Lüks Umre Turu ve Ekonomik Umre Turları ibadet anlamında birbirlerinden çok farklı olmasa da kutsal topraklarda erişilen olanaklar, Mekke ve Medine’de kalma süresi turun türüne göre değişkenlik göstermektedir.
Günümüzde Umre turları ailece yapılmaktadır. Kimi anne-babalar çocuklarıyla kimileri ise eş-dost akrabalarıyla kutsal toprakları ziyaret eder. Son dönemde kadınlara özel umre turları da düzenlenmeye başlanmıştır. Hacı adayları kutsal topraklara gitmeden önce irtibat kurduğu acentenin kadınlara özel umre tur programlarına kayıt olarak Allah’ın dünyadaki evi Kabe-i Muazzama’ya ulaşabilir. Kadınların tek başına Umre’ye gitmesinde dini açıdan da hiçbir sakınca bulunmaktadır. Belirli sayıya ulaştıktan sonra kutsal topraklara hareket eden Umre ekibine, kutsal topraklarda geçirdiği süre zarfı boyunca donanımlı rehberler, özel olarak olarak ilgilenir. Emir Turizm, uzman ekibi ve deneyimli kadrosuyla “Kadınlara özel Umre Turu” hizmeti vermektedir.UMRE TURU’NDA KADINLARIN İBADET FARKLARIHacda olduğu gibi Umre’de de kadınlar ile erkekler arasında ibadetin yerine getirilişi açısından bazı farklar bulunmaktadır.
* Erkeklerde olduğu gibi kadınlar için ihram kıyafeti söz konusu değildir. Kadınlar Umre sırasında çok renkli olmamak koşuluyla elbise, başörtüsü, çorap, ayakkabı giyebilirler. Yalnızca yüzlerini örtmezler.
* Kadınlar; telbiye, tekbir, tehlil, salâvat okurken ve dua ederken erkekler gibi seslerini çok fazla yükseltmezler.
* Remel ve Hervele yapmazlar.
* Hac sırasında olduğu gibi Umre döneminde de Kabe-i Muazzama aşırı kalabalık olabiliyor. Kadınlar, izdiham olan yerlerde mümkün olduğu kadar erkeklerin arasına girmemeye özen gösterirler. Özellikle namaz kılarken, erkek safları arasında kalmayıp kadınlara ait yerlerde namaz kılarlar.
* Adetliyken ihrama giren veya ihrama girdikten sonra âdetlenen hanımlar, Umreler’ini özel günleri geçtikten sonra yaparlar. Âdetleri devam ettiği sürece dua, tesbihat ve zikir ile kutsal iklimdeki vakitlerini değerlendirirler.
(Remel; Sonunda sa’y bulunan tavafların ilk üç şavtında koşar adımlarla çalımlı yürüme.)
(Hervele; Safâ ile Merve arsında sa’y yaparken yeşil ışıklı direkler arasında koşar adımlarla yürüme.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir