All for Joomla The Word of Web Design

Hac ve umre aşısı nedir? Nerelerde yaptırılır?

Umre ve hacca giden kişilerin yaptırması gereken aşılar nelerdir? Ve bu aşıları nerelerde yaptırabilirler? Sorularının cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.


Hac Aşısı Nedir?

Hac ibadetini gerçekleştirecek veya umre ziyareti yapacak kimseler, kutsal topraklara gitmeden önce belli sağlık önlemleri almak zorundadırlar. Mekke ve Medine gibi kutsal topraklara dünyanın her tarafından Müslümanlar geldiği için insan yoğunluğu oldukça fazladır. Bu yüzden gidilecek yerlerde çok fazla enfeksiyon bulunabileceği gibi, seyahati yapacak kişilerin ortama hastalık ve virüs taşıma ihtimali de fazladır. Bu sebeplerden ötürü kutsal topraklara gidecek kişilerin ‘’Menenjit Aşısı’’ yaptırması gereklidir.

Kutsal topraklarda hac ve umreniz için gerekli ibadetleri yerine getirirken herhangi bir sağlık problemi ile karşı karşıya kalmamak için ziyarete çıkmadan 10 gün önce “Menenjit Aşısı” yaptırarak önlem alınmalıdır.

Ayrıca, “Domuz Gribi” ve “Grip” aşılarının da kesinlikle yaptırılması tavsiye edilmektedir. Doktorunuza danışarak “Hepatit B” ve “Pnömokok” aşılarını da yaptırabilirsiniz.

Hac Aşısı Nerelerde Yaptırılır?

Umre ve hac ibadeti yapacak kişiler için her yıl güncel olarak
İl Sağlık Müdürlükleri, bir aşı takvimi yayınlamaktadır. İl Sağlık Müdürlükleri’nin internet sayfasından, bu aşı takvimi ve aşı merkezlerine ulaşılmaktadır.

Ankara aşı merkezleri;
GAZİ DEVLET HASTANESİ – 0 (312) 212 66 66, Gazi Mahallesi, Hipodrom
ULUS DEVLET HASTANESİ – 0 (312) 509 73 01, Rüzgarlı Sokak, ULUS

İstanbul aşı merkezleri için TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir