Vize İşlemleri

Yurt dışı seyahatlerinizde gerekli olan ve prosedürü ile zaman kaybı yaşatan vize işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.

Vize işlemlerinizi başlatmak için başvurunuzu bize yaptıktan sonra, yetkili temsilcimiz pasaport ve gerekli evrakları eviniz, işyeriniz veya kargo ile teslim alarak işlemlerinizi başlatıyor. Konsolosluğun belirttiği iş günleri içinde işlemleriniz titizlikle gerçekleştiriliyor. Vize başvurunuz onaylandıktan sonra tüm evrakları size teslim ediyoruz.

Vize uygulamaları için tıklayınız


Vize İşlemleri ŞİRKET ÇALIŞANLARI VE TİCARİ AMAÇLI VİZE İÇİN:

- Geçerlilik süresi en az 1 yıl olan Pasaport
- Başvuru formu ( Müşteri temsilcimiz sizin adınıza formu dolduruyor.)
- Konsolosluğa hitaben Şirketin Antetli kağıdına; Konumunuzu ve amacınızı anlatan dilekçe
- Ticaret ve Sanayi Odasından son üç ay içerisinde alınmış olan Faaliyet Belgesi veya ilgili meslek odasına Kayıt Belgesi
- Gideceğiniz ülkede görüşme yapacağınız şirketten bunu onayladığını belirten adınıza yazı (varsa önce iş yapıldığını gösteren yazışmalar, faturalar vb.)
- Şirketin imza sirküleri ( aslı + fotokopisi)
- Şirketin Noter Tasdikli Vergi Levhası Fotokopisi
- Şirketin Kuruluş - Ticaret Sicil gazetesi ilanının Aslı ve fotokopisi
- Şirket Elemanları için; ayrıca SSK Kaydını gösteren işe giriş bildirgesi, son 4 aylık sigorta prim bordrosu, Maaş Bordrosu (aslı,fotokopisi) Şirket sahipleri için Bağ-kur kaydını gösteren belge.
- Otel Rezervasyonu ve Uçak Bileti.
- 2 Adet resim (Her konsolosluğa göre değişir) Almanya için biometrik resim
- Seyahat Sigortası
- Banka hesap Cüzdanı, Tapu veya Kredi kartı Fotokopileri
- Evli olanlar, eşleri ile seyahat etmeseler dahi Adları, Soyadları, Doğum Yeri ve Doğum tarihi mutlaka yazılmalıdır.

EMEKLİLER İÇİN:

- Konsolosluğa hitaben dilekçe
- 2 Adet resim (Her konsolosluğa göre değişir)
- Emekli cüzdan fotokopisi
- Tapular, banka Hesap Cüzdanı ve Kredi kartı fotokopisi.
- Otel Rezervasyonu ve Uçak Bileti.
- Seyahat Sigortası

ÖĞRENCİLER İÇİN:

- Öğrenci Belgesi
- Babası veya Annesi ile ilgili iş evrakları
- Babası Tarafından Konsolosluğa hitaben dilekçe
- 2 Adet resim (Her konsolosluğa göre değişir)
- Otel Rezervasyonu ve Uçak Bileti
- Seyahat Sigortası

ÖNEMLİ NOT:

- Uçak Bileti ve Otel rezervasyonu sunulacak belgelerin başında gelmektedir, bu konuda size yardımcı olmaktayız.
- İlk Schengen vizesi talebinde SAHSEN Başvuru yapmanız zorunludur.
- Vize işlemlerinizin zamanında ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için evraklarınızın tam olarak hazırlanması ( Vizenizin tarafımızdan takibi isteniyorsa bize) en kısa sürede Konsolosluğa ulaştırılması gerekmektedir.
- Yukarıda yazılı evrakların dışında Konsolosluğun başka evraklar istemesi veya sizi Konsolosluğa şahsen çağırması, vize verilmemesi gibi durumlardan Şirketimiz sorumlu değildir.
- Konsoloslukların Vize kabul saatleri; 08.30 - 11.00 arasıdır, pasaport geri teslimi ise öğleden sonradır.
- Vize başvurusu asıl gidilecek Schengen ülkesinin temsilciliğine yapılması gerekmektedir.
- Schengen vize kapsamına giren ülkeler; Hollanda,Almanya,Belçika,Fransa,İspanya,Portekiz,İtalya, Avusturya, Yunanistan, Lüksemburg, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda'dır.
- Başvurularınızı oturduğunuz ile hangi şehirdeki Konsolosluğun vize işlemlerini kabul ettiğini öğrenerek yapmanız gerekir.
- Acentemiz takip için hizmet bedeli olarak ek bir ücret talep eder.
- Vize ücretleri; her konsolosluk farklı ücret istemekte olup, bazı konsolosluklar vize verilmese bile bu ücretleri geri iade etmemektedirler.
- Vize almış kişilerin vizelerine rağmen bu ülkelere girememelerinden, geri çevrilmelerinden dolayı şirketimiz kesinlikle sorumlu tutulamaz.